В ПГИМ – Пазарджик,  днес се проведе среща на тема:

...
В ПГИМ – Пазарджик,  днес се проведе среща на тема:
Коментари Харесай

Епископ Яков гостува в Икономиката

В ПГИМ – Пазарджик,  през днешния ден се организира среща на тематика: „ Животът и възкресението на Иисус. Принципи на християнските нравствени правила “. В урока участваха Негово Преосвещенство Константийски свещеник Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит Николай, и неговите секретари отец Боян и отец Стефан.

Гимназисти от 9.А и 9.В клас под професионалното ръдководство на учителя си по литераура  Донка Куртакова посредством обичайни и  интерактивни техники, осмисляха главните правила на християнската вяра, които съграждат безконечни нравствени правила за човешкото ни наличие в света. Участниците в урока полемика бяха впечатлени от въздействощото слово на свещеник Яков, който, говорейки за основите и силата на вярата, показа за разискване настоящи за младежите и обществото ни проблеми.

Негово Преосвещенство сложи акцент върху полезностите, върху отговорността на младостта за живота и за всяка своя постъпка. Непрекъснато се питайте за какво върша едно или друго нещо. Търсете смисъла… Поемайте отговорност за дейностите си, посъветва и отец Боян. Увлечени от богатството слово на епископа, учениците  трансфораха урока в спонтанна полемика за човешката добрина и способността да дефинираме свястно задачите си. Човек е основан добър! Не се срамувайте от положителното! Бъдете естествени! – оставаме с това ярко обръщение  на свещеник Яков в навечерието на Възкресение Христово.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР